Kакво трябва да знаете за оптимизацията и класирането на сайта в търсачките, важни стъпки и задължителни процедури

Препоръките на студио Уеб Дизайн България ® към клиентите си за оптимизацията и класирането на сайта в търсачките, необходимите стъпки за успешно развитие

КАКВО ВИ Е НУЖНО ДНЕС, ЗА ДА РАЗВИТИЕТЕ УСПЕШНО СВОЯ УЕБ САЙТ И ДА ГО КЛАСИРАТЕ ДОБРЕ В ТЪРСАЧКИТЕ
Следвайте важните условия, за да постигнете задоволнителни резултати при търсене в търсачките и намирането на Вашия сайт. Необходими стъпки за добро развитие: отлична достъпност както за Интернет потребителите, така и за ботовете на търсачките; Публикуване редовно на актуална и ценна за посетителите на сайта Ви информация; Популяризиране и реклама в Интернет; Осигуряването на надежден уеб хостинг за Вашия web сайт; Адекватно справяне с конкуренцията... Прочетете внимателно нашата статия, за да бъдете в крак с новите изисквания на Мрежата.
 уеб дизайн изработване интернет сайтове изработка страници реклама оптимизация търсачки
 select language version webdesign-bulgaria.com  уеб дизайн българия български език  web design english language
БОНУСИ И ПРОМОЦИИ: Получете едноседмична безплатна реклама при всяка поръчка на Бизнес сайт и безплатна реклама за един месец при поръчка на Динамичен бизнес сайт. Специално безплатно рекламно VIP включване на сайта Ви в рейтинг каталога на сайтове The Rating Network TM
 важно за оптимизацията на сайтове за търсачки ВАЖНО! За да бъде уеб-сайта Ви успешен и добре класиран в Gооglе! Научете какво трябва да знаете и направите.
 Support Център за поддръжка на клиенти - уебдизайн българия ВЪПРОСИ, КОНТАКТИ И КОНСУЛТАЦИИ (02) 981 5687, 0887 427 386;
 за контакти, цени оферти и поръчки уеб сайтове

Вашият сайт в Google - какво трябва да знаете за оптимизацията и класирането на сайта.
Новите алгоритми на Google.com


 Уеб дизайн България
Всеки собственик на бизнес уеб сайт, сайт за услуги, продукти, каталози, онлайн магазини, или личен презентационен уеб сайт, има силното желание сайта му да бъде на челни позиции в резултатите при търсене в търсачките (особено в Google.com).

Това желание е породено естествено от необходимостта сайтът да бъде посещаван, а бизнесът - успешен. Този материал е за всички настоящи и бъдещи собственици на уеб сайтове. Ще ви представим списък с всички необходими стъпки, които трябва да предприемете, ако искате сайта ви да се класира добре в търсачките.

Мрежата днес съдържа милиарди сайтове, като само в България уеб страниците са над 3 милиона. Това ускорено нарастване на Интернет доведе до силно насочване на бизнеса в онлайн средата, което по естествен път доведе конкурентните фирми до сериозна борба за надмощие над останалите в своя бранш. От своя страна, създателите на най-голямата машина за търсене на информация онлайн, Google.com, достигнаха невиждани досега измерения в технологиите на атоматизираното оценяване и индексиране на милиардите сайтове, които попадат в сървърите им. 2007 година ще бъде запомнена от много хора с началото на новото лице на Google.com, които започнаха да налагат новите алгоритми в програмните технологии, които определят рейтинга и класирането на всеки един сайт в резултатите от търсенията. 2008 година ще промени драстично Интернет бизнеса и много промени ще настъпят в управлението на онлайн маркетинга и стратегиите.

Всеки настоящ или бъдещ собственик на уеб сайт трябва да вземе под особено внимание тези промени и да реагира гъвкаво.


Списък с необходимите стъпки за успешно онлайн представяне и добро класиране в Google


Достъпност
На първо място трябва да запомните, че сайтът ви трябва да бъде максимално достъпен. Красивия и примамлив Flash, анимациите, тежките графики, безбройните снимки в галериите, видео материали без особена важност, всичко това трябва да бъде сведено до минимум.

Много често откриваме сайтове, които в заглавната си страница съдържат единствено лого, няколко графики и например флагчета, които водят до съответни езикови версии на сайта. За да бъде сайтът ви откриваем за търсачките, а след това и от потребителите, трябва да имате текстова информация на страницата, написана по правилата за оптимизацията на сайтовете. Вашият сайт трябва да съдържа максимум текстова информация и минимум утежняващи елементи (като гореспоменатите Flash анимации, снимкови материали, които не са наложителни, аудио и видео и т.н.).

Най-добрите примери може да видите видите в сайта на самите Google.com, както и в световната енциклопедия Wikipedia.


Актуалност
Независимо дали имате, или планувате да имате динамичен или статичен уеб сайт, вашите страници трябва да бъдат актуални и да имат редовно ново съдържание под формата на статии, новини или уеб блог - личен или бизнес.

Вземете за пример новинарските сайтове - те имат силно и бързо развитие точно поради честото добавяне на ново съдържание. На същия принцип (макар и по-малки мащаби) във вашия сайт трябва редовно да постъпва нова информация.

Колкото по-често добавяте нова информация в сайта си, толкова по-често GoogleBot посещава страниците и ги индексира в търсачката. С времето това значително покачва общия рейтинг на Вашия сайт и издигането му в резултатите при търсене. Заедно с това се увеличават и посетителите - Вашите потенциални клиенти.

Дори и да имате малък биографичен или презентационен сайт, Вие трябва да обмислите заедно с изпълнителя за проекта Ви, по какъв начин ще е най-добре да рализирате постъплението на нова информация в сайта ви. Подгответе се добре, защото това изисква влагането на ресурс, както от вас, така и от изпълнителя, който сте избрали за проекта ви. Можете да наемете лице, което периодично да публикува в сайта ви кратки статии, свързани с дейността на фирмата ви, анализи или статистики или други материали под формата на текстове. Ако имате време и възможност, това можете да правите самите вие.


Популярност - връзки към Вашия сайт
От много време насам, главен фактор, който влияе на рейтинга на Вашия сайт e така наречената Link Popularity стойност. Това са броя на връзките към Вашия сайт от други Интернет страници. Повече информация можете да прочетете страницата ни Популярност.

Една от основните промени, които направиха от Google, е именно в анализирането на връзките към сайтовете. Разликата днес е, че GoogleBot може сам да преценя дали връзката към даден сайт е поставена с цел увеличение на рейтинга на друг сайт, или е поместена в статия с цел да насочи читателя към сайт с допълнителна информация по дадена тема. Например, тази връзка към Рейтинг класацията на сайтове, ще има повече стойност за сайта, към който води, ако е поместена сред други връзки, в специално отделено каре от сайта "Партньори" или "Приятелски сайтове", където уеб мастъри разменят връзки с други сайтове, или поместват платени рекламни връзки, с цел увеличаване рейтинга на дадени сайтове. Освен към заглавната страница на сайт, дадена връзка може да води и към вътрешна страница (най-често срещано), като в нашия пример ще поместим връзка към формата за Добавяне на сайт в каталога. Горните примери с двете връзки ще увеличат макар и минимално общия рейтинг на сайта, към който водят, както и ще допринесат за класирането му в челни позиции в Google.

Много сайтове днес, освен че публикуват платено включване на връзки, предлагат и рекламни статии, който съдържат връзки към сайтовете на рекламодателите или спонсорите си.

Ние предлагаме, на сравнително ниски цени, публикуването на рекламни връзки, а на всички наши клиенти, поръчали изработката на уеб сайт, предлагаме 20% отстъпка от цената. Повече информация може да намерите в страницата ни Интернет реклама.


Надежден сървър и подръжка
Ако един сайт има често проблеми с присъствието си в Интернет и е офлайн, когато бъде посетен от GoogleBot, неговият рейтинг ще започне да се понижава. За да избегнете подобна опастност, не спестявайте от бюджета за хостинга на сайта. На нашите клиенти препоръчваме надеждни хостинг компании, ако те нямат вече избрана фирма за целта.


Надпревара с конкуренцията
Всеки новосъздаден сайт има тежката задача да се пребори с всички хиляди страници от неговата област. Не очаквайте, че след като вашият сайт бъде готов и публикуван в търсачките, той ще заеме желаните от вас позиции. Трябва да се подготвите и да минете през всички гореизброени стъпки, по-добре от вашите конкуренти, за да изплувате пред тях. Да достигнете резултатите на старите сайтове, които вече са натрупали рейтинг и набрали скорост, е трудна задача. Не очаквайте лека надпревара.


Всичко изброено до тук изисква много време, ресурс и търпение. Работете заедно с изпълнителите на проекта ви, следвайте съветите им, консултирайте се и с други специалисти. Обсъждайте темите с колеги, бизнес партньори и дори конкуренти. Развитието на Мрежата изисква работа в екип.


Бързо меню:
Select Language:

 сигурност на сайтовете  публикуване в търсачки  реклама в Интернет  24 часа съпорт и подръжка, контакти

началоуеб дизайноптимизацияпопулярнострекламацени и бонусивъпроси и отговоринашият екипза контактистатии

УЕБ ДИЗАЙН БЪЛГАРИЯ   ® 2008   WWW.WEBDESIGN-BULGARIA.COM