Уеб дизайн България ® представя - детайли за оптимизирането на уеб сайтовете за търсачките, процеса на оптимизация

Оптимизацията на сайтовете за търсачки - описание от Уеб дизайн България ® - принцип на работа и действие, ефекта от оптимизацията на сайтовете, цени и други.

АКЦЕНТИ


ОПТИМИЗАЦИЯТА НА САЙТОВЕ ЗА ТЪРСАЧКИ Е ГЪВКАВ И ПРОМЕНЯЩ СЕ МНОГОЕТАПЕН ПРОЦЕС
В днешно време се налага едно ново разбиране върху същността на процеса на оптимизацията на сайтовете за търсачките и търсещите машини. За това е необходима нова светлина върху технологията и обяснението на етапите и спецификацията. Преди всичко, трябва да знаем, че тази стъпка не е еднократно приложима и с постоянно действие. Оптимизацията на сайтовете за търсачки е трудоемък и дълготраен процес, който включва няколко етапа на реализация и развитие във времето.

Разгледайте страницата Уеб дизайн България ® - Оптимизиране на сайтовете за търсачки. Погледнете графиките със статистиките и практическите резултати и ползата от оптимизацията, научете за нашите постижения и постигнати резултати.


КАКВО Е НЕОБХОДИМО ЗА ПОСТИГАНЕТО НА ДОБРА ОПТИМИЗАЦИЯ НА САЙТ ЗА ТЪРСАЧКИТЕ
За постигането на добро класиране на даден уеб сайт в резултатите от търсене в търсачките, е нужно планирането и влагането на много време, труд и ресурси за постигането на желаните резултати. Накратко целия процес може да се раздели на няколко етапа:
 • планиране на оптимизацията на сайта
 • определяне на целите
 • планиране и определяне на средствата и бюджета
 • поетапно стартиране на кампанията
 • осигуряването на редовно и качествено съдържание (текстове и статии) за уеб сайта
 • кампании за осигуряване на обратни линкове (връзки) към web сайта
 • промотиране, включване на сайта в директории и портали в продължителни периоди във времето
 • поддържане на постигнатите резултати - запазване на добрите позиции в страниците с резултати при търсене


ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ: НАУЧЕТЕ КАКВО ТРЯБВА ДА ПРЕДПРИЕМЕТЕ, ЗА ДА СЕ КЛАСИРА УЕБ САЙТА ВИ НА ЧЕЛНИ ПОЗИЦИИ
Възползвайте се от нашите съвети и идеи за постигане на много добри резултати в класирането на web сайта Ви в търсачките - прочетете статията ни, с която поясняваме какво трябва да предприемете и какво да направите за сайта си, за да се класира на челни позиции в търсещите машини.


Оптимизацията за търсачки - новата характеристика на Интернет маркетинга днес!
Една добре изпълнена и поддържана SEO кампания и стратегия можете да донесе много повече резултати от за сайта Ви дори от скъпа рекламна кампания.


 уеб дизайн изработване интернет сайтове изработка страници реклама оптимизация търсачки
 select language version webdesign-bulgaria.com уеб дизайн българия български език web design english language
БОНУСИ И ПРОМОЦИИ: Получете едноседмична безплатна реклама при всяка поръчка на Бизнес сайт и безплатна реклама за един месец при поръчка на Динамичен бизнес сайт. Специално безплатно рекламно VIP включване на сайта Ви в рейтинг каталога на сайтове The Rating Network TM
 важно за оптимизацията на сайтове за търсачки ВАЖНО! За да бъде уеб-сайта Ви успешен и добре класиран в Gооglе! Научете какво трябва да знаете и направите.
 Support Център за поддръжка на клиенти - уебдизайн българия ВЪПРОСИ, КОНТАКТИ И КОНСУЛТАЦИИ (02) 981 5687, 0887 427 386;
 за контакти, цени оферти и поръчки уеб сайтове

Детайли за оптимизирането на сайтовете за търсачки. Действие, резултати, етапи за постигане.


 Source Code на сайтовете Всеки уеб-сайт в Интернет в основата си се състои от така наречения source code.

SOURCE
1. извор (на река)
2. извор, източник, начало
SOURCE language ам. езикът, от който (нещо) се превежда

В нашия случай SOURCE CODE може да се преведе като програмният код, на който е написан сайтът. Дизайнът, графиките и визията като цяло се градят на този код. Когато разглеждате Интернет сайтове, Вие използвате така наречения Браузър (Browser). За да подсетим не до толкова запознатите посетители, нека да покажем иконата, която обикновено използват голяма част от сърфиращите в Мрежата:
Браузърът чете този код и го "превежда", конвертира във визуална среда.

Търсещите машини, или казано накратко "търсачките" (като Google), имат така наречените ботове, които са конструирани, за да пътешестват из цялата световна Мрежа. Разработени са от създателите на търсачките, за да наблюдават стриктно милиардите сайтове, които се съдържат в тяхната база данни. Source Code на сайтовете Ботовете, като например GoogleBot (ботът на Google), представляват изключително сложни виртуални програми, състоящи се от големи сборове алгоритми, правила, голяма база данни от сравнения. Те имат уникалното свойство да вземат самостоятелни решения, влизайки във всеки един отделен уеб-сайт и разглеждайки го обстойно.

Ботовете четат кода на сайта, след като влязат в него. Този процес включва прецизно анализиране на кода. Ботът също така може да "вижда" дизайна на сайта, като има предвид параметрите на всеки един уеб елемент в source кода. Ботовете са наричани от много хора още "паяци". Те преминават от сайт на сайт, като следват връзките в страницата.
След като кодът бъде старателно анализиран, ботът изпраща и съхранява в базата данни информация за всеки един сайт в Мрежата. Голяма част, или цялата страница се копира (кешира) на сървъра, където се съхраняват милиарди файлове копия на всички сайтове за дълъг период от време. През определени интервали ботовете се завръщат отново във вече анализирани сайтове, като търсят промени, ново съдържание в текстовете, графиката, както и промени в кода. Всяка една промяна се отбелязва от бота.

 Резултати при търсене в Google и търсачките След като търсачката приключи с анализа и оценката на даден сайт, той заема свое място в позициите при търсене. Когато, например, въведете ключова дума и натиснете "търсене" в търсачката, списъкът със сайтове се подрежда според сложните алгоритми на оценяване и анализиране на бота. Преди няколко години пресмятанията и промените в класиранията на резултатите ставаха бързо, но днес, при наличието на милиарди сайтове, тези промени стават минимум на три месеца.
Всъщност, ботът на търсачката не прави заключенията от анализите на сайта, след като го е посетил. Той се връща многократно, за да провери дали няма промени и едва след няколко връщания и преизчислявания, търсачката променя рейтинга на сайтовете и съответно позициите им при търсене от потребителите. Факт е, че алгоритмите за изчисляване и анализиране на сайтове, се променят често от програмистите, разработващи новости за ботовете на търсачките.

Новите схеми стават все по-гъвкави, сложни и трудни за манипулация. За това пък всеки един добре направен сайт, с добре подредена информация и структура, добре написан и оптимизиран код, има по-голям шанс да блесне, с реалните си плюсове, пред хиляди други сайтове. Изчистеният и оптимизран код се отразява също и на работата на сайта. Страниците зареждат по-бързо и леко, избягват се грешки, които натоварват компютрите и изнервят потребителите, с неработещи функции и непредвидени ситуации. Добрата работа на сайта, от своя страна, добавя един голям плюс за търсачките.

 План стратегия за успех в оптимизацията за търсачките
Когато създаваме един сайт, ние се съобразяваме с всички приоритетни и второстепенни фактори за успешна стратегия в оптимизацията за търсачките.

От писането на програмния код, през старателното изграждане на дизайна, до борбата за добри позиции и рейтинг в Мрежата, ние полагаме всички усилия до край, консултираме клиентите си, помагаме им в рекламните кампании, както и, ако имат нужди, за бъдещето развитие на сайтовете си.

Прецизни действия, чист дизайн и код, достъпност, точна и ясна информация - това са сигурните стъпки за развитие.

ЕТАПИ В ОПТИМИЗАЦИЯТА НА САЙТОВЕТЕ ЗА ТЪРСАЧКИ

За да бъде една SEO кампания успешна и да е на лице добро класиране на даден уеб сайт в търсачките, е необходимо планирането и влагането на много време, труд и ресурси за постигането на желаните резултати. Процеса може да се раздели на следните етапи:
 1. планиране на оптимизацията на сайта
 2. определяне на целите
 3. планиране и определяне на средствата и бюджета
 4. поетапно стартиране на кампанията
 5. осигуряването на редовно и качествено съдържание (текстове и статии) за уеб сайта
 6. кампании за осигуряване на обратни линкове (връзки) към web сайта
 7. промотиране, включване на сайта в директории и портали в продължителни периоди във времето
 8. поддържане на постигнатите резултати - запазване на добрите позиции в страниците с резултати при търсене

Планиране на оптимизацията на сайта

Следвайте подходящ план и изпълнявайте целите една по една. Оптимизацията на всеки уеб сайт трябва да бъде планувана още преди той да бъде започнат. Преди работата по уеб дизайна, трябва да се извърши планирането на оптимизацията, за да може да бъде изпълнена оптимално добре.

Определяне на целите

Още в самото начало трябва да решите какво всъщност целите. Имаме много обаждания, в които ни задават въпроса "Искаме сайта ни да е на първо място в Гугъл по тази ключова дума". Преценете какво точно гоните - първо място на сайта ви при търсене на някаква ключова дума, или редовен нарастващ трафик от посетители към уеб сайта Ви. Факт е, че 90% от посетителите в уеб сайтовете попадат в тях при търсене на думи, различни от тези, който "гонят" собствениците на уеб сайтовете.

Съвременното решение на тези ефекти е дългосрочното анализиране на трафика в сайта ви, филтриране на успешно класираните ключови думи и подбора на "случайно" класираните. Промяна на фокуса върху добре класираните думи и адекватното пренасочване на целта на SEO кампанията по оптимизиране върху новите резултати от анализите. Анализиране и водене на статистика на посетителите, тяхното поведение в уеб сайта, локализиране на гео-зоните, от които различни Интернет потребители посещават сайта. Проследяване на различни коефициенти и др.

Планиране и определяне на средствата и бюджета

На този етап трябва да решите какъв бюджет ще отделите за SEO кампанията по оптимизация. Успешните кампании се простират далеч над разбирането, че оптимизацията на търсачките е еднократно действие от страна на специалист, който извършва специфични промени в сорс кода на уеб сайта. Тайната на SEO кампанията е в цялостното развитие на сайта - увеличаването на неговите посетители и задържането им, осигуряването на нови статии и текстове в сайта и много други. Прочетете статията ни Вашият сайт в Google - какво трябва да знаете за оптимизацията и класирането на сайта. Новите алгоритми на Google.com.

Осигуряването на редовно и качествено съдържание (текстове и статии) за уеб сайта

Силен ефект в класирането на сайта Ви в търсачките има редовното обновяване и добавяне в уеб сайта Ви на нови текстови материали - статии, новини и др. Ползата от това е, че така не само поддържате интереса на своите посетители, но и по този начин предоставяте на ботовете на търсачките нова свежа информация. По този начин те посещават сайта Ви отново и отново по-често винаги когато публикувате нови уникални текстови материали. По този начин рейтинга на Вашия сайт в търсачките се повишава, което оказва влияние и на класирането на сайта Ви по различни ключови думи.

Осигуряване на обратни линкове (връзки) към web сайта

Без излишни дискусии по темата, Вашия уеб сайт се нуждае от солидно количество връзки от други сайтове. Търсачките гледат на връзките към уеб сайта Ви като подаден глас за него. Ако имате много връзки от различни уеб сайтове, за търсачките това означава, че те "гласуват вот на доверие", и че сайта Ви е важен за Интернет потребителите. Това е един от най-важните фактори, влияещи на доброто класиране на уеб сайта Ви.

Включване на сайта в директории и портали в продължителни периоди във времето

За да повишите броя обратните връзки към уеб сайта си (за справка по-горния параграф), е добра практика уеб сайта Ви да се включва в различни каталози, портали и уеб директории.

Запазване на добрите позиции в търсачките

След като веднъж Вашия уеб сайт е изплувал над хилядите конкурентни страници в търсачките, не трябва да забравяте, че той може да бъде изместен от друг сайт, по същия начин, както Вие спечелихте добрите позиции. За това Вашия уеб сайт трябва да запазва доброто класиране и да се борите за лидерството си. За да успеете в силната конкуренция в Интернет, трябва да се грижите за всички гореизброени стъпки и съвети винаги, а не еднократно. Ако уеб сайта Ви забави своята скорост на развитие, той неизменно ще бъде изместен.

Бързо меню:
Select Language:

 сигурност на сайтовете публикуване в търсачки реклама в Интернет 24 часа съпорт и поддръжка, контакти

уеб дизайн » началоуеб дизайн услугиоптимизация на сайтове за търсачкиописание на оптимизация на сайтовецени и оферта за seo оптимизация на сайт
популяризиране на сайтовереклама в интернетуеб дизайн ценивъпроси и отговоринашият екипза контактистатии за web дизайна и интернет

УЕБ ДИЗАЙН БЪЛГАРИЯ   ® 2009   WWW.WEBDESIGN-BULGARIA.COM     УЕБ ДИЗАЙН БЪЛГАРИЯ ® ФИРМЕН БЛОГ